Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kaszę jaglaną zalać wrzącą wodą, odcedzić.
Następnie kaszę zalać gorącym mlekiem, dodać odrobinę soli, gotować przez chwilę ciągle mieszając.
Zdjąć z ognia, włożyć do nagrzanego piekarnika, przykryć przykrywką i zaczekać, aż zmięknie.
Miękką kaszę przełożyć na talerze, polać roztopionym masłem, posypać cynamonem i cukrem.
Ktos